Het is moeilijk om een exact cijfer te geven voor het aantal gestolen scooters per jaar. Er zijn verschillende online bronnen waaruit blijkt dat het aantal gestolen scooters in Nederland in 2022 is gestegen met meer dan 40% vergeleken met 2021. In sommige steden is het aantal scooterdiefstallen zelfs meer dan verdubbeld. Met een HEMA goedkope allrisk verzekering is je elektrische scooter verzekerd tegen onder andere diefstal en joyriding. Je bepaalt zelf welke verzekering het beste bij je voertuig past. Je kunt kiezen uit Volledig Casco (allrisk) en WA-verzekering.Stormschade, diefstal & ongelukken

Een WA-verzekering dekt altijd de schade die je veroorzaakt hebt bij anderen tot op zekere hoogte. Je bent dan ook wettelijk verplicht je ten minste hiervoor te verzekeren. De HEMA scooterverzekering WA + volledige casco verzekert je (elektrische) scooter ook bij vernieling, diefstal, stormschade, botsingen en andere schade. De verzekering dekt de kosten voor reparatie of vervanging van je scooter, evenals de kosten voor medische behandeling voor verwondingen die je oploopt als gevolg van een ongeval. Bovendien biedt de verzekering een aantal extra opties, zoals rechtsbijstand en een vergoeding voor schade aan opzittenden.

Goedkope scooterverzekering

Er zijn veel verschillende manieren om een goedkope scooterverzekering te vinden. Je kunt bijvoorbeeld online zoeken naar goedkope scooterverzekeringen. Er zijn verschillende verzekeraars die scooterverzekeringen aanbieden. Het is echter belangrijk om te weten wat voor soort scooterverzekering je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld alleen voor korte afstanden gebruikt of je scooter staat altijd achter een gesloten deur, dan heb je waarschijnlijk een goedkopere verzekering nodig dan wanneer je vaak lange afstanden aflegt of je scooter regelmatig parkeert in drukke gebieden. Het is ook belangrijk om te controleren of de verzekeraar dekking biedt voor schade die je scooter oploopt als gevolg van een ongeval, vaak moet je daarvoor een allrisk verzekering afsluiten. HEMA elektrische scoooterverzekeringen zijn betaalbaar en goed.

Voordelen HEMA scooterverzekering

De voordelen van een Hema brommerverzekering zijn:

  • Je krijgt wereldwijde dekking voor je scooter, inclusief dekking voor pechhulp en reparatiekosten.
  • Je kunt worden vergoed bij schade aan je scooter door diefstal, brand, storm, aanrijding of botsing bij een volledig casco verzekering
  • Je bent ruim verzekerd bij schade aan anderen, zoals lichamelijke schade of schade aan eigendommen.
  • Je hebt een goede service, met een persoonlijke klantenservice die je helpt bij het regelen van reparaties en vergoedingen. Ze zijn 24/7 bereikbaar bij schade.
  • Je krijgt een hoge mate van flexibiliteit, waardoor je verzekering tot op bepaalde hoogte kunt aanpassen aan je persoonlijke behoeften.
  • Met een allrisk scooterverzekering van de HEMA ben je verzekerd tegen onvoorziene kosten die een WA-scooterverzekering niet dekt, zoals schade aan een scooter door vandalisme, stormen, brand en diestal.
  • Je ontvangt een korting tot 15% als je meerdere verzekeringen afsluit bij HEMA. Denk bijvoorbeeld aan een autoverzekering, reisverzekering of woonverzekering.HEMA brommerverzekering voorwaarden

HEMA biedt, net als vrijwel alle andere verzekeraars, gradaties in scooterverzekeringen waarbij het volgende is gedekt wanneer er iets voorvalt met de verzekerde scooter:

  • WA-dekking (verplicht): Schade die je veroorzaakt bij anderen.
  • WA + volledig casco (allrisk): Schade aan je eigen brommer, helm en accessoires.
  • Aanvullende opties: rechtsbijstandverzekering en ongevallenverzekering opzittenden.

Of je WA-dekking of volledig casco neemt is afhankelijk van het risico dat je wilt nemen. Rijd je vaak met twee personen? Dan is het wel verstandig een ongevallenverzekering opzittenden als aanvullende optie te nemen, zodat ook de persoon die bij jou achterop zit gedekt is. De HEMA kent zeer gunstige voorwaarden, zo ben je bij de WA-dekking al tot €6.100.000 gedekt voor schade aan personen en tot €2.500.000 voor schade aan zaken. Daarnaast biedt de WA + volledig casco verzekering ook dekking tegen onder andere joyriding, stormen, brand en diefstal.

De volledige polisvoorwaarden zijn openbaar te vinden voordat je de verzekering afsluit zonder kleine lettertjes. Deze lees je hier.

Je elektrische scooter verzekeren bij de HEMA

Je kunt natuurlijk ook een elektrische scooter verzekeren bij de HEMA. De HEMA verzekeringen bieden in essentie dezelfde voorwaarden voor elektrische scooters als voor een benzinescooter. Ook bij een elektrische scooter kopen is de HEMA dus een goede optie voor de verzekering ervan. De bedragen kunnen wel variëren, wat vooral afhankelijk is van de waarde van de scooter. Hoe dan ook raden we altijd aan de voorwaarden van een verzekering goed door te nemen, ook bij een HEMA scooterverzekering. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wil je meer weten over het goedkoop verzekeren van je elektrische scooter of ander voertuig (de autoverzekering is als beste getest)? Neem dan meteen een kijkje bij de verzekeringen van de HEMA!