Net zoals dit niet in een auto mag, mag je ook op de fiets of scooter geen elektrische apparaten in je hand hebben. Telefoons, tablets en bepaalde muziekspelers mag je wel gebruiken op een scooter, maar handsfree. Dit is ook veel praktischer. Als je aan het toeren bent op je elektrische scooter en je moet telkens stoppen om je telefoon uit je broekzak te halen, dan is dit niet echt handig. Monteer je een speciale scooter telefoon houder, dan heb je de telefoon altijd voor je. Je kunt muziek luisteren terwijl je rijdt en telefoontjes zonder problemen opnemen.
Voorkom een boete voor bellen op je scooter!
Gebruik je de smartphone veel op je scooter? Dan moet je echt overwegen om een smartphone houder voor scooters aan te schaffen. Een boete voor je telefoon gebruiken op de scooter is niet mals. De boetes zijn in 2023 al opgelopen tot € 240,- als je al bellend met een smartphone in de hand betrapt wordt. De investering in een scooter telefoonhouder is een stuk lager en daarom absoluut de moeite waard. Zo voorkom je hoge boetes en bovendien is een scooter telefoonhouder voor jezelf veel praktischer in gebruik.
Voordelen van het gebruik van een telefoonhouder op de scooter
Je hoeft niet alleen een smartphone houder voor scooters aan te schaffen omdat je van de overheid niet met je telefoon in de hand op de scooter mag. Een telefoon houder heeft voor jezelf ook erg veel voordelen. Ten eerste voor je veiligheid. Met de telefoon in de telefoonhouder, kun je alle aandacht bij het verkeer houden en voorkom je dat je zelf én je scooter in puin liggen door onoplettend gedrag. Het zorgt ook voor meer gemak voor jou. Je ontkomt er soms niet aan om toch even op je scherm te kijken of even iets te typen. Dit mag dus niet met je telefoon in de hand, maar wel als deze in de houder zit en dit werkt veel gemakkelijker. Erg gemakkelijk is ook dat je met een telefoon in de houder gemakkelijk diverse navigatie apps gebruikt. Rijd je op een onbekende weg, dan is dit met een smartphone in een scooter telefoonhouder geen enkel probleem. Je volgt eenvoudig de route die de scooter navigatie apps aangeven.
Waar moet je aan denken bij een telefoonhouder voor je scooter?
Niet alleen bij telefoonhouders voor scooters, voor alle soorten telefoonhouders is het belangrijk dat je de maat van je smartphone weet. Hoewel je in veel houders alle soorten smartphones kunt zetten, zijn er ook houders met specifieke afmetingen. Sommige soorten zijn specifiek voor bepaalde smartphonemerken, andere modellen zijn dan weer universeel. Weet dus welke afmetingen je smartphone heeft, als je op zoek gaat naar een een geschikte smartphone houder voor scooters. Dan vind je altijd een model die passend is voor jouw telefoon.
Op welke wijze kun je een scooter telefoonhouder monteren?
Van scooters zijn talloze merken en modellen verkrijgbaar. Hierdoor zou je op de ene scooter heel gemakkelijk een bepaalde telefoon houder kunnen monteren, terwijl dit bij een ander model scooter niet gaat. Daarom zijn er ook scooter telefoon houders verkrijgbaar die op diverse manieren aan de scooter vastgezet kunnen worden. Hierdoor kies je altijd een telefoonhouder die niet alleen bij je smartphone past, maar ook bij je scooter. Er zijn telefoonhouders die je op de volgende wijzes kunt bevestigen:
- Aan de scooterspiegel: Iedere scooter is uitgevoerd met één of twee scooterspiegels, zodat je eenvoudig het verkeer achter je in de gaten houdt. De arm waar de spiegel aan bevestigd is, kan uitstekend dienen om een scooter telefoon houder aan te monteren. Een voordeel hiervan is dat de spiegelarm meestal aan het uiteinde van het stuur is bevestigd en de telefoonhouder nooit hinderlijk in de weg zit.
- Aan het windscherm: Een telefoonhouder scooter aan het windscherm monteren is erg populair. Voor de meeste scooterrijders is dit de beste plek, omdat je smartphone hier relatief veilig is opgeborgen en je hebt hier direct zicht op. Uiteraard moet je scooter dan wel over een windscherm beschikken.
- Aan het stuur: Je kunt een smartphone houder voor scooters ook aan het stuur monteren. Niet iedereen vindt dit even handig, mede omdat je het stuur in verschillende richtingen beweegt. Hierdoor gaat je telefoonhouder in deze richting mee. Je smartphone is aan het stuur niet altijd een stabiele keuze, maar installatie is vaak wel gemakkelijk en snel met een speciale beugel.
- Aan het balhoofd: Het balhoofd is de stang (as) die de verbinding vormt tussen stuur en voorvork. Een balhoofd is tegenwoordig een vervanging van losse kogeltjes bij een fiets, motor of scooter. Er bestaan enkele specifieke telefoon houders die op het balhoofd gemonteerd kunnen worden. Aangezien het balhoofd onder het stuur is gesitueerd, is de smartphone wel wat lager gepositioneerd.
Houd je smartphone droog met een waterdichte telefoon houder scooter
De scooter is natuurlijk geen auto, dus je zit niet droog. Aangezien een smartphone een elektronisch apparaat is, is deze kwetsbaar voor vocht. Natuurlijk kan een smartphone tegen wat regendruppels, maar langdurig in contact brengen met water is niet aan te bevelen. Vooral als je veel op de scooter zit, dan doe je er goed aan om een waterdichte smartphone houder voor scooters aan te schaffen. Er zijn hiervoor verschillende modellen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een smartphone houder waar een waterdichte hoes op zit en waar je de smartphone gemakkelijk inschuift. Er zijn ook modellen met een soort van dakje aan de bovenzijde, zodat je smartphone tegen veelvuldige regen beschermd is. Onderstaande waterdichte telefoonhouder is hierbij de best beoordeelde op Bol.com:
Je vindt altijd een geschikte scooter telefoonhouder
Waarom zou je vandaag de dag nog een boete telefoon gebruiken op scooter riskeren? Er zijn zoveel verschillende soorten telefoon houders voor scooters verkrijgbaar en helemaal niet duur. Voor een boete kun je meerdere smartphone houders kopen. Je hoeft het niet meer te laten omdat je geen goed model kunt vinden. Er zijn meer dan voldoende modellen verkrijgbaar, ook voor jouw scooter. Hiermee rijd je in het vervolg veilig en boetevrij.