Elektrische scooters, ook wel e-scooters genoemd, zijn een populaire en snelle manier van vervoer voor korte afstanden in een drukke stad. Je kan een scooter huren via een e-scooter app van bijvoorbeeld Felyx, Check of via de bekende GO scooter app. Via de e-scooter app kun je de dichtstbijzijnde beschikbare scooter opsporen en ontgrendelen. Je betaalt meestal per minuut of per uur.

Voordat je een elektrische scooter huurt, is het belangrijk om je bewust te zijn van de regels van het specifieke land of de stad. Hier in Nederland is het belangrijk om te weten dat je verplicht een geldig scooter rijbewijs nodig hebt om een e-scooter te mogen besturen. Daarnaast geldt er een maximale snelheid, afhankelijk van het model, een helmplicht en zijn er specifieke regels waar e-scooters mogen rijden, zoals fietspaden en bromfietspaden.

E-scooter huren

Als je besluit een e-scooter te huren, zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent van de huurvoorwaarden. Deze kunnen variëren per aanbieder. Let daarnaast ook goed op de technische staat en controleer de e-scooter goed voordat je deze huurt en gebruikt. Hierdoor kun je problemen voorkomen en zorg je ervoor dat je veilig en comfortabel rijdt.

Controleer e-scooter voor vertrek

Voordat je aan een rit begint, is het onder andere belangrijk om te controleren of de banden op de juiste spanning staan. Hierdoor heb je meer grip en stabiliteit tijdens het rijden. Controleer ook de remmen om er zeker van te zijn dat deze goed werken en dat je veilig kunt stoppen indien nodig. Het is ook belangrijk om te controleren of de accu voldoende is opgeladen voordat je vertrekt. Een lege accu kan ertoe leiden dat je plotseling stil komt te staan tijdens het rijden. Vergeet niet om het stuur en het zadel te controleren op losse bouten en moeren. Hierdoor voorkom je dat het stuur of het zadel los komt tijdens het rijden, wat gevaarlijk kan zijn.

Samenvattend: een e-scooter check is een belangrijk onderdeel van het onderhouden en gebruiken van een e-scooter. Door vooraf de banden, remmen, accu, stuur en zadel te controleren, verzeker je jezelf van een veilige en comfortabele rit. Je weet immers niet wat de vorige huurder(s) met de scooter gedaan heeft en of er gebreken aan zijn.

Er zijn verschillende bedrijven in Nederland waar je een e-scooter kunt huren, waaronder Check, GO Sharing en Felyx.

Check scooter app

Check is een Nederlands bedrijf dat e-scooters verhuurt in verschillende steden in Nederland. Het huren van een scooter kan door het gebruik van hun app, waar je gemakkelijk een scooter kunt vinden en reserveren.

Bij Check heb je keuze uit verschillende abonnementen en tarieven per gebruikte tijd. Je moet wel een geldig rijbewijs hebben en 18 jaar of ouder zijn om een e-scooter te mogen huren bij Check.

Felyx e-scooters

Felyx is ook een bedrijf dat e-scooters verhuurt in Nederland, ze zijn actief in verschillende steden en groeien nog steeds. Zoals de meeste e-scooter aanbieders, kun je een scooter reserveren en ontgrendelen via hun app. Felyx heeft ook abonnementsvormen en tarieven per gebruikte tijd, je moet wel een geldig rijbewijs hebben en 18 jaar of ouder zijn om een e-scooter te mogen huren bij Felyx.

Zowel Check als Felyx biedt de mogelijkheid om een e-scooter te huren voor een korte tijd, zoals een half uur of een uur, maar bieden ook abonnementsvormen voor regelmatige gebruikers. Beide bedrijven hebben een grote vloot van e-scooters beschikbaar in verschillende delen van Nederland, en kun je via hun app reserveren, betalen en ontgrendelen.

GO scooter app

GO Sharing is de bekendste app die gebruikers in staat stelt om e-scooters te huren en besturen. GO Sharing is een Nederlandse bedrijf dat actief is in een aantal steden in Nederland en die zich wil profileren als een duurzame en milieuvriendelijke vervoersmogelijkheid. Zo zetten zij zich in voor de vermindering van de luchtverontreiniging en het stimuleren van een gezonde levensstijl.

De GO scooter app houdt ook bij hoeveel tijd je erop rijdt en hoeveel je daarvoor moet betalen. Bovendien geeft de app de beschikbare scooters weer op een kaart en geeft de mogelijkheid om de route te plannen. De app heeft ook een aantal veiligheids- en verantwoordelijkheidsfeatures, zoals de mogelijkheid om te signaleren als er een probleem is met de scooter en de verplichting om een rijbewijs te verifiëren voordat je een scooter kunt huren.

E-scooter leasen

Een e-scooter leasen is een manier om een elektrische scooter te gebruiken zonder dat je hem hoeft te kopen of te huren via een e-scooter app. In plaats daarvan betaal je een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de scooter, net zoals bij een auto lease. Er zijn verschillende bedrijven die e-scooters aanbieden voor leasing, sommigen zijn specifiek op e-scooters gericht, andere zijn leasebedrijven die e-scooters aanbieden naast hun reguliere aanbod van voertuigen. Er zijn verschillende voordelen aan het leasen van een e-scooter.

  1. Ten eerste hoef je niet een grote som geld uit te geven aan de aankoop van een e-scooter. Dit kan een groot voordeel zijn als je de scooter slechts af en toe nodig hebt of als je niet zeker weet of een e-scooter geschikt is voor je vervoersbehoeften.
  2. Ten tweede zijn er vaak onderhouds- en verzekeringsdekkingen inbegrepen in de leasingovereenkomst, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over kosten voor reparaties of verzekeringen.

Het is wel belangrijk om te weten dat e-scooter leasing vaak striktere regels heeft dan een normale auto lease. Zo zijn er vaak kilometerlimieten en dien je extra kosten te betalen als je deze overschrijdt. Ook kunnen er beperkingen zijn op gebruik buiten de stad of in bepaalde gebieden. Het is aan te raden om de specifieke voorwaarden van de leasingovereenkomst goed te lezen voordat je een e-scooter gaat leasen.

Toch liever een elektrische scooter kopen? Bekijk dan onze e-scooter koopgids!