NIU Elektrische Scooters

NIU e-scooters behoren tot de meest verkochte modellen in de elektrische scooter markt! Met tal van modellen in verschillende prijsklassen zit er vast een tussen die bij je past. Maak kennis met NIU MQI, NQI, UQI en uitbreidingen daarop. We vertellen je tussen de verschillen en overeenkomsten, zodat je makkelijker een keuze maakt.

NIU e-scooters zijn uniek!

De elektrische scooters van NIU hebben een uniek design zoals je dat bij geen ander scootermerk vindt. Ze worden bovendien boordevol features geleverd. Denk aan een USB-aansluiting, ledverlichting, cruise control, alarm en zelfs een GPS locator waarmee je hem terugvindt als je hem kwijt bent. De sterke Bosch motor zorgt voor de power!

NIU MQI

Aanrader: NIU MQI e-scooter

Uit alle elektrische scooter modellen van verschillende merken, behoort de NIU MQI tot de meest verkochte modellen. En dat is niet voor niets, want hij ziet er tof uit en heeft interessante kenmerken. Dat niet alleen, want hij is verkrijgbaar in 3 modellen en dus ook 3 prijsklassen. Ze zijn verkrijgbaar in 25 en 45 km/u variant.

 • NIU MQI Plus: actieradius tot 90 km
 • NIU MQI GT Lite: actieradius tot 65 km
 • NIU MQI Sport: actieradius tot 90 km
 • Opladen circa 6/7 uur, via scooter of accu loshalen
 • Verkrijgbaar in zwart, zilver en blauw
NIU NQi wit

NIU NQi e-scooter

De NIU NQi elektrische scooter lijkt zowel qua naam als qua uiterlijk veel op de MQI NIU. Het grootste verschil qua looks zit hem toch wel in de breedte, de NQi is namelijk iets breder gebouwd voor een beter wegliggen en meer comfort. Ook deze is weer verkrijgbaar in diverse varianten, NQi Lite, Sport, Long Range (25 en 45 kilometer) en de NIU Cargo (45 kilometer, ideale bezorgscooter), waarbij het grootste verschil hem zit in de actieradius.

 • NIU NQi Lite: actieradius tot 60 km
 • NIU NQi Sport: actieradius tot 80 km
 • NIU NQi Long Range: actieradius tot 120 km
 • Verkrijgbaar in kleuren matzwart, matgrijs en wit
 • NIU NQi Cargo: actieradius tot 70 km
 • Verkrijgbaar in wit
NIU UQI wit

NIU UQI e-scooter

Zoek je een model dat erg smal, licht en wendbaar is, dan is de NIU UQI elektrische scooter wellicht de beste keuze voor jou. Of je kiest voor de upgrade NIU UQI GT Pro, die een grotere accu en bereik heeft. Deze is tevens voorzien van een CBS remsysteem, groter LCD dashboard en smartphone bediening (alarm en starten). Beiden zijn verkrijgbaar in 25 en 45 kilometer uitvoering. Dit zijn de prijsvechters uit de NIU collectie!

 • NIU UQI: actieradius tot 30 km
 • NIU UQI GT Pro: actieradius tot 80 km
 • Verkrijgbaar in zwart, zilver en blauw

Krachtige Bosch motor en Panasonic lithiumbatterij

Kwaliteit staat bij het merk NIU hoog in het vaandel en daarom maken ze gebruik van krachtige Bosch motoren. Die leveren een topprestatie en zorgen in combinatie met slimme hardware voor efficiënt energiegebruik. Tijdens het remmen wordt energie opgewekt en herwonnen. Daarnaast wordt tijdens het accelereren de afgifte van vermogen begrenst.

Hoe lang gaat een NIU accu mee?

De levensduur van een NIU accu varieert afhankelijk van het model en het gebruik van de scooter. Over het algemeen gaat de accu ongeveer 3 tot 5 jaar mee bij dagelijks gebruik. Het is echter belangrijk om de accu goed te onderhouden en regelmatig op te laden om de levensduur te verlengen

Waar woorden NIU scooters gemaakt?

NIU scooters worden gemaakt in China. Het bedrijf is opgericht in 2014 en heeft zijn hoofdkantoor in Peking. De productie van de scooters vindt plaats in verschillende fabrieken verspreid over China. Het bedrijf heeft wereldwijd verkooppunten, waaronder in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Kun je een NIU scooter opvoeren?

Een NIU scooter kun je alleen opvoeren door het moederbord volledig te vervangen. Het opvoeren van een NIU scooter is daarom niet aanbevolen en de garantie zal ook vervallen. Bovendien kan het opvoeren van de scooter gevaarlijk zijn en leiden tot overmatige slijtage van de motor en andere onderdelen.

Wat kost een NIU scooter?

De prijs van een NIU scooter varieert afhankelijk van het model en de specificaties, maar over het algemeen beginnen de prijzen vanaf iets meer dan €2.000 voor de goedkopere modellen (NIU UQI). Deze lopen op tot ongeveer €5.000 voor het absolute topmodel (NIU MQI GT Sport).

E-scooter NIU kopen

Spreken de NIU scooters je aan en ben je op zoek naar de beste NIU e-scooter aanbieding? Bij Scooter Elektrisch updaten we steeds de prijzen voor je en sturen we je door naar een officiële verkoper, zodat jij die NIU op de kop kunt tikken. Hierbij kun je altijd kiezen voor extra opties, zoals een kettingslot en windscherm. De NIU e-scooter wordt indien gewenst direct rijklaar gemaakt en tenaam gesteld, zodat je meteen de weg op kunt!