Elektrische scooter merken

De beste merken e-scooters voor jou op een rijtje!

Bij het kiezen van een elektrische scooter kan merkvoorkeur een rol spelen. Ben je benieuwd welke e-scooter merken er zijn? Dan zit je goed op deze pagina van ScooterElektrisch.nl. We vertellen je meer over de kenmerken per merk, zodat je een gedegen keuze kunt maken!

Kies je favoriete e-scooter merk en snelheid!

Veel bekende scootermerken hebben de ontwikkeling van elektrische scooters op de voet
gevolgd om op tijd te kunnen inspringen. En dat betekent dat de gevestigde merken nu tal
van duurzame eyecatchers op de markt hebben gebracht. Denk aan merken als IVA, Piaggio,
Senzo, La Souris, Kymco en Vespa. De meeste modellen e-scooters zijn zowel verkrijgbaar in
25 km en 45 km variant. Klik hieronder door voor de e-scooters én informatie per merk.

Segway escooter

Populaire merken elektrische scooters

Elektrische Fatbike Merken

Er wordt steeds vaker gekozen voor een elektrische fatbike in plaats van een scooter. Dit heeft met name te maken met de nieuwe helmplicht die in 2023 is ingevoerd voor snorfietsen. Wil je toch zonder helm 25 km/u blijven rijden, dan is de e-fatbike een goed alternatief. Populaire merken zijn:

Prijzen e-scooter merken en modellen

De ene e-scooter is de andere niet en zoals je met vrijwel alles gewend bent is het ene merk nu eenmaal duurder dan het andere. Dat zit hem enerzijds in de naam, zoals bij de luxe Vespa scooters. Daarnaast speelt uiteraard kwaliteit een rol. Op het gebied van e-scooters is ook de actieradius/accu van groot belang: de duurdere modellen hebben vaak een hogere actieradius, wat betekent dat ze met een volle accu meer kilometers kunnen afleggen.

Ook laden de accu’s van duurdere scooters vaak sneller op. Tot slot spelen natuurlijk ook de specificaties en functionaliteiten van de scooter een rol in de prijs. Denk aan opties als een windscherm, alarmsysteem, koffer, rugsteun en type wielen. Wil je hulp bij het bepalen welke wensen je aan een scooter hebt? Check dan zeker onze koopgids boordevol e-scooter tips!