Daar waar de auto lange tijd een veelgebruikt vervoersmiddel geweest is en nog steeds is voor woon-werkverkeer, zie je dat de elektrische retro scooter steeds meer aan terrein wint. Met name de retro modellen blijken erg populair. Denk jij na over de aanschaf van zo’n scooter? Dan lees je in dit artikel waar je op moet letten.

Waarom gaan voor een retro elektrische scooter?

Je ziet hem steeds meer: de retro elektrische scooter. Wat maakt deze variant nu zo populair?

Veel mensen vinden een scooter een praktisch en flexibel vervoersmiddel. Het zoeken naar een geschikte parkeerplaats in de buurt van je bestemming is verleden tijd. Het feit dat je bovendien voor een elektrisch model kunt gaan, biedt het voordeel van thuis opladen en je hebt geen last van de hoge benzineprijzen. Naast deze praktische zaken, wil het oog natuurlijk ook wat en dat is waar een retro model om de hoek komt kijken. Een elektrische retro scooter kenmerkt zich namelijk door zijn elegante uitstraling. Het heeft stijl en klasse, mede dankzij het veelvuldig gebruik van chromen accenten, de grote ronde koplamp en het vaak brede stuur. Dit, samen met een algemene voorkeur voor de jaren ’60 stijl, maakt dat deze vintage scooter erg in trek is.

Waar let je op?

Jij denkt wellicht ook aan een retro e-scooter, maar voordat je daadwerkelijk tot aankoop over gaat, wil je wel weten met welke specificaties je rekening moet houden. Je wilt tenslotte zeker zijn van een goede koop en gegarandeerd jaren rijplezier beleven.

  • De accu: Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de elektrische scooter, is de accu. Ook voor een retro elektrische scooter is dit dus een belangrijk aspect. De actieradius ligt gemiddeld op vijftig kilometer. Soms heeft een elektrische retro scooter de mogelijkheid om een extra accu aan te sluiten, zodat je langer op pad kunt. Dit kan handig zijn, maar hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Een ander aspect van de accu is de laadtijd. Daar waar de ene scooter weer klaar voor gebruik is binnen een uur of vier, kan een andere er het dubbele over doen. Ook de levensduur en de kosten om de accu na een aantal jaar te vervangen, spelen een rol.
  • Comfort: Een van de dingen die het rijplezier bepalen, is de mate van comfort. Het grote voordeel van een elektrische scooter retro model is dat deze vaak beschikken over een groot zadel, waardoor je meestal prettig zit. Hoe leuk is het bovendien om jouw retro look compleet te maken door accessoires toe te voegen? Het gebruik van een windscherm bijvoorbeeld of een bagagedrager, biedt net dat beetje extra comfort en staat ook nog eens trendy.
  • Design: De retro look is eigentijds, waardoor je er altijd goed mee voor de dag komt. Toch zitten er wel wat verschillen in de diverse merken en modellen. Over smaak valt niet te twisten en dus is dit vaak een belangrijke factor in het aankoopproces.

Verder gelden natuurlijk ook onze andere tips uit onze koopgids voor een elektrische scooter kopen.

Beste elektrische retro scooter

Oké, je weet naar aanleiding van het bovenstaande wat de verschillende aandachtspunten zijn. Het helpt daarbij ook als je weet welke merken en modellen doorgaans goed uit een test komen. Bekende merken voor een retro e-scooter zijn onder meer IVA, Vespa en Senzo.

Vespa staat natuurlijk goed bekend, maar heeft een aanzienlijke prijs (bijna €7.000). Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een goedkoop Vespa alternatief, ook voor de elektrische Vespa’s. Twee toppers zijn dan de Senzo Rivalux en de IVA Lux. Beide zeer fraai vormgegeven modellen die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar tegelijkertijd zuinig rijden en voorzien zijn van moderne opties én een gunstige prijs hebben. Hieronder een korte toelichting:

Senzo Rivalux

Deze elektrische scooter retro heeft iets weg van de Vespa, maar heeft een veel lager prijskaartje (je kunt er wel vijf kopen voor de prijs van één Vespa Elettrica). De zorgvuldig gekozen stijlelementen zorgen voor een trendy verschijning, maar je betaalt hierbij niet meer dan nodig. De scooter biedt handige mogelijkheden voor het opbergen van je spullen, heeft voor je telefoon een geïntegreerd USB-oplaadpunt en is te leveren met diverse accessoires. Bovendien kom je een heel eind, dankzij de actieradius van 60 kilometer (onder ideale omstandigheden) en de mogelijkheid tot het aansluiten van een tweede accu. Het model is tevens uit te breiden met voetplaten of een duozadel, wat de look en het gebruikersgemak helemaal compleet maakt.

IVA Lux

Een ander betaalbare, maar zeer stijlvolle elektrische retro scooter en toch net een stap hoger is de IVA Lux. Dankzij de hoge trekkracht van dit model ben je vlot op weg. Deze scooter beschikt over een krachtige 2000 watt motor van Bosch. De scooter is wendbaar, comfortabel en heeft eveneens een hippe uitstraling. Met een laadtijd van rond de zes uur is hij bovendien snel opgeladen. Ook dit model biedt de mogelijkheid tot het aansluiten van een tweede accu voor een hogere actieradius en is uit te breiden met voetplaten of een duozadel. IVA is één van de topmerken in het elektrische segment en kan dus met recht een specialist worden genoemd.

Eigenlijk bieden deze retro modellen alles wat je verwacht van een goede elektrische scooter en zelfs meer dan dat. Niet voor niks komen ze dan ook keer op keer goed uit de test. Ga je voor een IVA elektrische scooter, dan ga je voor de perfecte combinatie van comfort, plezier en duurzaamheid in één.

Retro elektrische scooter kopen

Je hebt je er nu aardig in verdiept. Tijd om concreet te worden als het jou wat lijkt om van een elektrische retro scooter jouw nieuwe aanwinst te maken. Je persoonlijke voorkeuren spelen een grote rol bij deze definitieve beslissing. Ook je budget is van invloed op de koop van dit handige, vintage uitziende vervoersmiddel. Maak hierbij voor jezelf de juiste afweging en kijk op die manier wat bij jou past. Zo zul je verzekerd zijn van een goede koop en jaren rij plezier. Bij de eerdergenoemde uitblinkers zit je in ieder geval altijd goed. Via je onderstaande knop ontdek je de verschillende modellen en opties.