Wil je jouw scooter verkopen, maar weet je niet precies wanneer en hoe je dit wilt doen? In deze blog geven wij je antwoord op vragen zoals: hoeveel km kan een scooter mee en wat is mijn scooter waard? Zo weet je zeker dat je een goede prijs krijgt voor jouw scooter.

Hoeveel km kan een scooter mee?

De levensduur van een scooter is van een aantal factoren afhankelijk, zoals de kwaliteit van de onderdelen, maar ook het onderhoud en rijgedrag. De kilometerstand is bovendien van invloed op de waarde, doorgaans is een scooter minder waard als er meer kilometers op staan. Gemiddeld gezien wordt echter aangenomen dat een scooter ongeveer 20.000 kilometer meegaat of een levensduur van ongeveer 10 jaar.

Uiteraard is het niet bij voorbaat zo dat een scooter ineens niet meer werkt of niets meer waard is boven de 20.000 kilometer. Bij goed onderhoud kan een degelijke scooter misschien wel 100.000 kilometer mee voordat hij de geest is. In algemene zin kun je echter bij een kilometerstand boven de 20.000 meer onderhoud verwachten of kun je een keer stranden met de scooter.

Heeft jouw scooter meer dan 20.000 kilometers gelopen en wil je hem verkopen? Ga er dan vanuit dat de overgebleven waarde ervan beperkt zal zijn.

Wat is mijn scooter waard?

Wil je graag weten wat de huidige waarde is van jouw scooter? Ikwilvanmijnscooteraf.nl is gespecialiseerd in het beoordelen en verkopen van scooters van particulieren. De e-scooter wint de laatste jaren aan populariteit, waardoor er ook meer gebruikt e-scooters verkocht worden en dus kun je ook je elektrische scooter hier verkopen. Vul het kenteken in en alle informatie over jouw scooter wordt weergegeven. Aan de hand van deze informatie en een foto van de huidige staat van jouw scooter beoordeelt Ikwilvanmijnscooteraf, onderdeel van Ikwilvanmijnmotoraf.nl, hoeveel de scooter waard is. Je kunt bij Ikwilvanmijnmotoraf simpelweg het kenteken van je scooter invullen om een vrijblijvend bod te ontvangen.

De huidige waarde van de scooter is onder andere afhankelijk van hoeveel kilometers je ermee hebt gereden. Ook telt het merk en het model sterk mee in een beoordeling van de huidige waarde. Er zijn populaire modellen, maar ook minder gewilde modellen waarvan de waarde sneller daalt. Ook het bouwjaar is van belang. Heb je per ongeluk lichte schade gereden? Schade heeft natuurlijk ook invloed op waarde op de huidige dagwaarde van de scooter.

Wat heb je nodig om een scooter over te schrijven?

Een scooter overschrijven is erg gemakkelijk. Dit moet bij een kentekenloket, RDW-balie of een RDW-erkend autobedrijf gedaan worden. Bij het overschrijven van de e-scooter heb je een geldig identiteitsbewijs nodig, een kentekencard en de tenaamstellingscode van de scooter. Gelukkig is er altijd wel een loket in de buurt. Het overschrijven van de scooter is doorgaans binnen een paar minuten geregeld. De tenaamstellingscode geef je vervolgens door een de nieuwe eigenaar. Een kind kan de was doen!

Hoe kom ik van mijn scooter af?

Wil je graag van jouw scooter af, maar wil je liever geen gedoe? Sommige mensen kiezen ervoor om hun scooter op Marktplaats te verkopen. Dit vooral omdat scooterzaken niet altijd staan te springen om het inruilen van een scooter, zeker niet als het om een ouder model gaat. Echter levert dit soms op langere termijn gezeur op, bijvoorbeeld wanneer er binnen een korte tijd iets niet goed blijkt te werken. Wil je dit liever voor zijn? Laat jouw scooter dan overnemen door een opkoper in scooters. De inkoper heeft vaak kijk op de inruil- of inkoopwaarde van scooters. Ook ontvang je een nette marktconforme prijs voor jouw scooter.

E-scooter verkopen voor een eerlijke prijs

Heb je in kaart wat jouw scooter waard is en wil je jouw scooter verkopen? Bij het verkopen van een (e-)scooter is het belangrijk dat je kiest voor een betrouwbare inkoper of opkoper. Het bekijken van reviews van andere tevreden klanten helpt bij het maken van een goede keuze.

Natuurlijk kan je er alsnog voor kiezen om jouw e-scooter via Marktplaats of Facebook te verkopen, maar geef dan wel duidelijk aan dat je geen gedoe achteraf wil en daar niet verantwoordelijk voor bent. Een opkoper daarentegen heeft een ruime ervaring met het inkopen van scooters en brommers. Hierdoor kan hij of zij de gebruikte scooter op een eerlijke manier beoordelen en inschatten wat de huidige waarde is van de scooter. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over gebreken achteraf, dat is direct gedekt.

Ben je ervan overtuigd om jouw scooter te gaan verkopen, bijvoorbeeld omdat je een IVA elektrische scooter wilt gaan kopen? Doe dan de kentekencheck, zodat jouw e-scooter aan de hand van de huidige staat beoordeeld kan worden en je in ieder geval een indicatie van de waarde hebt. Mocht je alsnog besluiten tot verkoop via bijvoorbeeld Marktplaats, dan heb je in ieder geval een richtprijs.