Elektrische scooter 45 km/u

Ben je op zoek naar een e-scooter van 45 kilometer per uur? Ontdek hier tips en de beste 45 km e-scooters van het moment!

Waarom e-scooter 45 km/h?

De elektrische scooter van 45 kilometer per uur staat tevens bekend onder namen als e-scooter 45 km/u, e-brommer, elektrische bromscooter en elektrische brommer. Het kent een aantal voordelen:

  • Ideaal voor de wat langere afstanden
  • Met verkeer meerijden op rijbaan in bebouwde kom
  • Op een duurzame en budgetvriendelijke manier snel verplaatsen
AGM Goccia tegen oranje muur

Elektrische scooter 45 km: fietspad of rijbaan?

Met een elektrische brommer van 45 kilometer per uur zijn de regels net iets anders dan voor de e-scooter 25 km/u. Je rijdt namelijk op de rijbaan als je je binnen de bebouwde kom bevindt. Ga je buiten de bebouwde kom? Dan rijd je op het fietspad, tenzij anders aangegeven. Let op, op het (brom)fietspad buiten de bebouwde kom is de maximum toegestane snelheid ook met een brommer 40 kilometer per uur, binnen de bebouwde kom geldt maximaal 30 kilometer per uur op het fietspad.

Tijdens het rijden dien je je rijbewijs, verzekeringsbewijs en kentekenbewijs bij je te dragen. Het rijbewijs voor een 45 km e-brommer is AM. Deze kun je vanaf zestien jaar in de wacht slepen. Daarnaast ontvang je deze bij het behalen van rijbewijs A, A1, A2 (motor) of B (auto).

Roze jethelm

Helm dragen?

Op een e-bromscooter draag je te allen tijde een helm. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een retro helm met open kin (jethelm). Liever afwisselen of juist helemaal bedekt? Kies dan voor een systeemhelm of integraalhelm. Naar alle waarschijnlijkheid is ook de zogenoemde Speed Pedelec helm in de toekomst toegestaan. Deze is wat lichter. Of hij werkelijk veiliger is wordt nog onderzocht.

Actieradius

De afstand die je kunt afleggen met een elektrische brommer van 45 km/h zonder op te laden (actieradius) is afhankelijk van het gekozen model. Hierbij zijn onder meer de accu, de elektromotor en het weer van invloed. De meeste modellen halen een afstand van minimaal 30 kilometer zonder op te laden, oplopend tot wel 70 of 80 kilometer. Sommige e-bromscooters hebben de optie tot het plaatsen van een dubbele accu, waarbij je de actieradius kunt verdubbelen.

Online elektrische scooter 45 km/u kopen

Elektrische brommer kopen? Tijd om je favoriet te vinden! Wij van ScooterElektrisch hebben de beste deals voor jou verzameld. We sturen je door naar de betreffende e-scooter 45 km dealer, waar je je nieuwe elektrische scooter van 45 kilometer per uur direct online kunt bestellen. Snuffel hieronder door het aanbod en vergelijk alle eyecatchers!