Elektrische scooter 25 km/u

Ben je op zoek naar een e-scooter van 25 kilometer per uur? Wij geven je alvast een aantal tips en selecteerden de beste 25 km e-scooters van het moment!

Onze aanraders

Waarom e-scooter 25 km/h?

De elektrische scooter van 25 kilometer per uur staat ook bekend onder namen als e-scooter 25 km/u en de elektrische snorscooter en heeft een aantal voordelen:

  • Ideaal voor korte afstanden

  • Overal rijden op het fietspad
  • Je komt niet bezweet aan op je bestemming
  • Duurzame keuze – super zuinig!

Ontdek onze koopgids
man met elektrische chopper op station

Elektrische scooter 25 km fietspad & helm

Met een 25 km e-scooter rijd je op het fietspad, tenzij deze niet aanwezig is. In dat geval rijd je op de rijbaan. Een helm dragen op een 25 km e-scooter is niet verplicht, maar mogelijk zal deze wetgeving in de toekomst veranderen (verwachting op 1 januari 2023). Vooralsnog gaat deze regel niet door wegens een tekort aan e-scooter helmen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid namelijk een ander type helm worden, de zogenoemde Speed Pedelec helm. Deze is stukken lichter dan de klassieke scooterhelm.

Uitzondering elektrische scooter Amsterdam A10

Momenteel geldt er op bovenstaande regel een uitzondering voor e-scooters in Amsterdam op de Ring A10. Daar dienen e-snorscooters (en ook ‘gewone’ snorscooters) áltijd op de rijbaan te rijden, dus niet op het fietspad. Ook een helm met ECE-keurmerk is daar verplicht. Het doel is de verkeersveiligheid bevorderen en een betere doorstroming van het verkeer. Op termijn zouden er meer van deze uitgezonderde zones kunnen volgen.

Rijbewijs AM

Elektrische scooter 25 km rijbewijs

Om een elektrische scooter van 25 km/u te mogen rijden is het rijbewijs AM vereist, net als bij een 45 km/u e-scooter. Om het rijbewijs te ontvangen dien je minimaal zestien jaar oud te zijn en zowel een theoriecertificaat (CBR) als een praktijkexamen te behalen. Wie rijbewijs B (auto) of rijbewijs A, A1 of A2 (motor) reeds heeft behaald, krijgt het scooter rijbewijs AM automatisch bijgeschreven op het rijbewijs.

Tijdens het e-scooter rijden dien je zowel je AM rijbewijs, een kentekenbewijs als het verzekeringsbewijs bij je te hebben.

Online elektrische scooter 25 km/u kopen

Zie je jezelf al lekker rondrijden met een e-snorscooter tot 25 kilometer per uur? Wij van ScooterElektrisch hebben de beste deals voor je verzameld in één overzicht. We sturen je door naar de betreffende e-scooter 25 km dealer, waar je direct je favoriet kunt bestellen.

Ontdek alle modellen