KNAAP Fatbikes

Wie op zoek is naar een e-scooter zonder helm die zit goed met een fatbike! En een van de meest populaire merken op dit gebied is KNAAP. We vertellen je over de verschillende modellen KNAAP fatbikes, zodat je eenvoudiger beslist welke het beste bij je past.

KNAAP e-bike? Fatbike!

Waar veel fatbike merken ook traditionele e-bikes in het assortiment hebben, kies je met een KNAAP fiets standaard voor een fatbike, oftewel een model met dikke banden. Modellen die zij voeren:

 • KNAAP RTD fatbike
 • KNAAP AMS fatbike
 • KNAAP LON fatbike
 • KNAAP BCN fatbike

Waarom een KNAAP fatbike?

KNAAP combineert met hun mooie fatbikes de voordelige functies van de e-scooter met de traditionele e-bike. Het merk legt focus op stevige wielen, die zo ontworpen zijn dat ze je een zekere mate van vrijheid en een gevoel van avontuur bieden. Met een KNAAP fatbike ontsnap je uit de dagelijkse sleur. Zo wordt fietsen een ervaring!

De modellen wegen rond de 30 kilo, maar kunnen wel 180 kilo dragen!

Knaap RTD zwart

KNAAP RTD Fatbike

Een van de meest luxe en uitgebreide fatbikes van het merk is toch wel de RTD elektrische fatbike. Deze heeft een stoer en strak design met heerlijke vering. Hij heeft 250Wh achterwielaandrijving en een sterke 756Wh Samsung Accu. Het hydraulisch remsysteem met sterke schijfremmen zorgt ervoor dat je razendsnel stilstaat!

 • Actieradius maar liefst 140 kilometer!
 • Motor: 36V 250W achterwielaandrijving
 • 7 versnellingen (Shimano Nexus)
 • LCD display met verlichting
 • 20 inch banden
 • Opgeladen in 5 tot 6 uur
 • Verkrijgbaar in urban black

KNAAP AMS Fatbike

Vind je de bovengenoemde KNAAP Fatbike gaaf, maar rijd je voornamelijk in de stad en op verharde paden? Dan is de AMS elektrische fatbike een goed alternatief. Deze heeft namelijk vrijwel dezelfde specificaties, maar verschilt net iets in het design (en de prijs).

Het verschil tussen de AMS en RTD fatbike? De vering! Deze ontbreekt bij de AMS en dat zie je dan ook weer terug in het prijskaartje. Verder is de AMS bike naast urban black ook verkrijgbaar in de kleur zinq grey matt.

Nieuwe KNAAP fatbikes 2023

In 2023 kwamen de KNAAP LON en BCN op de markt. Het grootste verschil met de voorgangers is dat dit model circa 7 centimeter groter is. Het zadel is langer wat zorgt voor extra zitcomfort. Bovendien bieden ze allebei uitstekende voor- en achtervering.

Knaap LON Zwart

KNAAP LON Fatbike

Zoek je een model met een lage instap? Kies dan voor deze LON elektrische fatbike! Geschikt voor rijders van 165 tot 200 centimeter. Het stuur is verstelbaar en heeft verstelbare handvaten van leer. Het zadel is tevens van leer.

Ook deze KNAAP elektrische fatbike heeft een actieradius tot 140 kilometer en daarnaast een krachtige accu van 960Wh (48V 20Ah). Het stoere urban black design maakt hem een ware eyecatcher!

 • Actieradius maar liefst 140 kilometer!
 • Motor: 48V 250W achterwielaandrijving
 • 7 versnellingen (Shimano Nexus)
 • Extra lang zadel en lage instap
 • LCD display met verlichting
 • Opgeladen in 4 tot 6 uur
 • Verkrijgbaar in urban black & sand

KNAAP BCN Fatbike

De BCN elektrische fatbike werd net als de LON geïntroduceerd in 2023. Het verschil met de LON is dat BCN een hoge stang heeft in plaats van een lage. Verder biedt deze krachtpatser dezelfde sterke 48V 250W motor. Verkrijgbaar in Black en Deep Green Edition.

Over KNAAP bikes

Het merk KNAAP werd opgericht door Robin Cats en Michael Fiering, die elkaar hebben ontmoet tijdens hun werk in de e-scootersector. Samen bedachten ze het doel om het eeuwenoude straatbeeld van klassieke fietsen in Amsterdam te vernieuwen.

Waar voorheen functionaliteit en comfort hoofddoel waren, werd dit nu gecombineerd met pure aantrekkingskracht. Duurzaamheid, stijl en functionaliteit zijn de leidende eigenschappen van hun coole fatbikes.

KNAAP accessoires

Spreken de KNAAP fietsen je aan en wil je je nieuwe parel uitbreiden met accessoires? Die biedt het merk genoeg. Zo kies je bijvoorbeeld voor een rugleuning als je vaak met iemand achterop rijdt. Ga je voor extra beveiliging met een slot, batterijvergrendeling of alarm.

Ook zijn er zadelverhogers, derailleur beschermers, KNAAP bike hoezen en kettingolie. Wie graag de KNAAP banden upgrade die kan bijvoorbeeld kiezen voor een kleurtje of anti-lekbanden.

KNAAP fatbike kopen

Online een KNAAP Fatbike kopen? Bij Scooter Elektrisch vergelijken we de aanbiedingen van het moment en sturen we je door naar de webshop met een goede KNAAP deal. Bekijk alle modellen van het merk en shop je favoriet. Ontdek de wereld op je nieuwe KNAAP e-bike!