Elektrische Scooter Accessoires

Wie de trotse eigenaar is van een elektrische scooter die kan wel een aantal accessoires gebruiken. Met deze musthaves zal je geen scheve schaats rijden, dus snuffel ze eens door en bedenk welke e-scooter accessoires een waardevolle toevoeging voor je zijn!

Verplichte elektrische scooter helm

Wie een 45 kilometer per uur e-scooter reed was al verplicht om een helm te dragen met het Europese goedkeuringsmerk ECE 22.05. Sinds 1 januari 2023 geldt dit ook voor 25 km/u e-scooters. Je hebt keuze tussen een e-scooter jethelm, e-scooter systeemhelm en een e-scooter integraalhelm. Het is een persoonlijke voorkeur wat je het fijnst vindt. De meeste elektrische scooter rijders prefereren een jethelm. De wat grovere integraalhelm wordt vaker gekozen door motorrijders.

Integraalhelm

Omsluit het hoofd helemaal (inclusief kinstuk)

Jethelm

Omsluit hoofd en oren, maar laat de kin vrij

Systeemhelm

Combinatie van jet- & integraalhelm, kinstuk inklapbaar

Maat scooterhelm

Voor optimale veiligheid is het belangrijk om de juiste maat e-scooter helm te kiezen. Om dit te weten te komen meet je de omvang van je hoofd (boven de oren en net boven de wenkbrauwen) en houd je de volgende richtlijn aan:

 • Kinderhelm = Kleiner dan 51 cm
 • XXS = 51/52 cm
 • XS = 53/54 cm
 • S = 55/56 cm
 • M = 57/58 cm
 • L = 59/60 cm
 • XL = 61/62 cm
 • XXL = 63/64 cm
 • XXXL = 65/66 cm.

Beste koop helm volgens de redactie – Vito Loreto

vito loreta

De Vito Loreto jethelm is een helm met een goede prijs en die in verschillende kleuren en maten beschikbaar is. Het is één van de meest verkochte scooterhelmen van Nederland

 • Voordelige prijs
 • Beschikbaar van 53 tot 62 centimeter
 • Dankzij het vizier krijg je geen vliegjes, regen en wind in je ogen.
 • Het is niet de meest stevige helm, maar daar is de prijs ook naar

Extra accu elektrische scooter

Wie veel onderweg is en nog wel eens vergeet om de accu op te laden die doet er goed aan om een extra accu aan te schaffen. Ook als je geen optie hebt om hem tussentijds aan de lader te hangen, of wanneer je een grotere actieradius wilt (dubbele accu in e-scooter) dan komt een tweede accu perfect pas. We raden je aan een accu te kopen van hetzelfde merk en type dan dat je nu hebt, dan weet je zeker dat je een geschikte batterij hebt die past bij jouw e-scooter. Die extra accu kun je tevens meteen bestellen bij de aankoop van je nieuwe e-scooter.

Rugsteun en kofferdragers

Wie iemand meeneemt achterop en momenteel nog geen rugsteun heeft die kan ervoor kiezen een losse e-scooter rugsteun te installeren. Er zijn universele rugsteunen verkrijgbaar, maar ook specifieke modellen die perfect aansluiten bij jouw scooter, zoals de IVA E-GO S3 rugsteun. Voor het vervoeren van kinderen is een universeel e-scooter kinderzitje een uitstekende keuze. En moet je bijvoorbeeld vaak een (zware) tas vervoeren, dan behoort een achterdrager ook tot de mogelijkheden.

Elektrische scooter koffer

Als je ervan verzekerd wilt zijn dat jouw tas niet nat wordt tijdens het rijden, of als je je helm veilig wilt opbergen nadat je op een openbare plek geparkeerd hebt, dan is het handig om een e-scooter koffer te installeren. Bijvoorbeeld de universele e-scooter koffer 32 liter van Senzo. Ook bieden sommige merken, waaronder IVA, een eigen type koffer. Bekijk het koffer aanbod en selecteer eventueel op merk.

Windscherm voor elektrische scooter

Super vervelend als je na een ritje op de e-scooter helemaal betraande ogen hebt. Of wat dacht je van die vliegjes in je gezicht? Met een windscherm los je dat probleem op. En het geeft het uiterlijk van je scooter ook nog eens een extra touch. Kies voor universele e-scooter windschermen of zoek specifiek op merk, zoals Vespa, IVA en Piaggio.

Standaard kies je voor een transparant windscherm, maar wanneer je vaak de felle zon tegemoet rijdt is een smoke windscherm een goed idee. Door dit net iets donkerdere windscherm kun je gewoon heen kijken, maar het fungeert als het ware als een grote zonnebril.

Zadelhoezen of complete e-scooterhoezen

Om je nieuwe elektrische scooter te beschermen tegen vuil en regen komt een e-scooterhoes goed van pas. Vind je dat overbodig, dan kun je ook alleen voor een zadelbeschermer kiezen. Regent het, dan is het zadel in ieder geval lekker droog als jij weer opstapt, ideaal! Er zijn universele hoezen voor e-scooters verkrijgbaar, maar ook specifiek op merk. Bekijk ze hieronder allemaal en selecteer optioneel op merk.

Voorkom diefstal met een scooterslot!

Jij bent waarschijnlijk niet de enige die gek is op je nieuwe e-scooter. En dat betekent dat je er maar beter alles aan doet om hem goed te beveiligen. Naast stuurslot is het aan te raden om je scooter te voorzien van een e-scooterslot met minimaal ART 3 keurmerk. ART 4 sloten zijn nog een graadje veiliger.

Met een remschijfslot zit je daarnaast altijd wel goed. Een schijfremslot (of schijfslot) is een slot waarmee je de remschijf als het ware kunt vastzetten. Controleer wel even of en welk type schijfslot op jouw scooter gebruikt kan worden. Dat geldt ook voor een kettingslot of beugelslot: de ketting moet qua dikte natuurlijk wel door de opening van de wielen passen.

Indien je een diefstalverzekering afsluit is minimaal ART 3 overigens in de meeste gevallen een must, maar raadpleeg voor de zekerheid de voorwaarden van jouw verzekering. Voor goede beveiliging maak je het elektrische scooterslot bij voorkeur vast aan een ander vaststaand voorwerp, zoals een lantaarnpaal of hek. Zorg dat het slot niet op de grond ligt, want dieven kunnen het daar eenvoudiger kapot slaan.

Nooit de weg kwijt met een smartphonehouder voor navigatie

Navigeren op een e-scooter is niet altijd even gemakkelijk, maar wel als je je smartphone navigatie in een daarvoor geschikte houder plaatst. Zo heb je altijd zicht op de route en dat op een veilige manier. Veel e-scooter smartphonehouders zijn universeel en eenvoudig te bevestigen aan het stuur of bij de spiegel. Check wel even of het betreffende model geschikt is voor jouw merk en type smartphone.

Koop direct accessoires bij elektrische scooter!

Hierboven vond je inspiratie betreft accessoires voor e-scooters. Heb je reeds je nieuwe e-bromscooter gekocht, dan kun je de toebehoren los aanschaffen. Maar mocht je nog een nieuwe e-scooter gaan kopen, dan kun je ook direct de juiste accessoires bij bestellen. Soms pak je dan een ‘Special Deal’, waarmee je dan ook extra korting krijgt. Zo scoor je goedkope e-scooter accessoires!

Bekijk de webshop voor alle accessoires en check ook de e-scooters waar je optioneel direct je toebehoren mee kunt bestellen.